KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Moderator: Moderator
- Admin
- Główny
- Posty: 8992
- Rejestracja: środa, 3 marca 2010, 23:22
- Skąd jesteś: Warszawa
- Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2005
- Kolor: Niebieski
- Twoje poprzednie Sorento: 2.5 CRDI (140KM) 2003EX M/T Złoty
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 48 times
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Mam już coś .. i bardzo pozytywne opinie nie chwalę się
- orzeł
- MODERATOR
- Posty: 1276
- Wiek: 58
- Rejestracja: środa, 23 stycznia 2013, 22:50
- Skąd jesteś: PIASECZNO
- Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
- Skrzynia: A/T
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2007
- Kolor: silver
- Inny Samochód: Hyundai Grandeur
- Twoje poprzednie Sorento: 3,5 V6 wersja USA
- Been thanked: 21 times
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Beata pisze:Admin, jeszcze prawie 2 tygodnie... wytrzymasz bez napoczynania tego
W mojej piwniczce zdeponowane,to nie ruszy
Udzielam się w bardzo ograniczonym zakresie.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem
- orzeł
- MODERATOR
- Posty: 1276
- Wiek: 58
- Rejestracja: środa, 23 stycznia 2013, 22:50
- Skąd jesteś: PIASECZNO
- Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
- Skrzynia: A/T
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2007
- Kolor: silver
- Inny Samochód: Hyundai Grandeur
- Twoje poprzednie Sorento: 3,5 V6 wersja USA
- Been thanked: 21 times
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Masę słuszną posiadam,ale tylu słoików ogórków nie dam rady zjeść do zlotu.
Udzielam się w bardzo ograniczonym zakresie.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem
- BOG&JOHNYV
- ASSISTANCE
- Posty: 819
- Wiek: 58
- Rejestracja: środa, 1 maja 2013, 21:54
- Skąd jesteś: KRAKÓW
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: M/T
- Napęd: 4 WD
- Rok: 2004
- Kolor: srebrny
- Przebieg (km.): 178000
- Inny Samochód: Ford Mondeo II
- Been thanked: 1 time
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Podaję przepis na Malibu i Rafaello
MALIBU
• ½ l. wódki
• 200 – 300 g wiórek kokosowych
• 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego – 500 ml
• 1 opakowanie mleka skondensowanego niesłodzonego – 500 ml
Kokos zalać wódką (najlepiej w słoiku). Odstawić na 2 tygodnie.
Po 2 tygodniach przez gazę wycisnąć kokos (powinien być sypki), a zlany alkohol wymieszać z mlekiem skondensowanym słodkim i niesłodzonym. Przelać do butelek. Odstawić na ok. 1 tydzień (przechowywać w lodówce)
RAFAELLO
• 100 ml. Śmietanki 30%
• 60 g masła
• Cukier puder (ilość wg uznania, ja daję „na oko”)
• 60 g wiórek kokosowych
• 400 g białej czekolady
• migdały
Migdały zalać wrzątkiem i obrać ze skórek.
Śmietankę przelać do rondelka, dodać połamaną czekoladę, i kokos (ten z malibu). Jeśli będzie bardzo rzadka konsystencja można dodać jeszcze troszkę wiórek. Podgrzewać ciągle mieszając aż do rozpuszczenia czekolady (nie gotować).
Odstawić do ostygnięcia, dodać masło utarte z cukrem pudrem.
Gotową masę włożyć do lodówki, aby się dobrze schłodziła.
Formować kulki, do środka wkładać migdał, na koniec obtaczać w kokosie.
MALIBU
• ½ l. wódki
• 200 – 300 g wiórek kokosowych
• 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego – 500 ml
• 1 opakowanie mleka skondensowanego niesłodzonego – 500 ml
Kokos zalać wódką (najlepiej w słoiku). Odstawić na 2 tygodnie.
Po 2 tygodniach przez gazę wycisnąć kokos (powinien być sypki), a zlany alkohol wymieszać z mlekiem skondensowanym słodkim i niesłodzonym. Przelać do butelek. Odstawić na ok. 1 tydzień (przechowywać w lodówce)
RAFAELLO
• 100 ml. Śmietanki 30%
• 60 g masła
• Cukier puder (ilość wg uznania, ja daję „na oko”)
• 60 g wiórek kokosowych
• 400 g białej czekolady
• migdały
Migdały zalać wrzątkiem i obrać ze skórek.
Śmietankę przelać do rondelka, dodać połamaną czekoladę, i kokos (ten z malibu). Jeśli będzie bardzo rzadka konsystencja można dodać jeszcze troszkę wiórek. Podgrzewać ciągle mieszając aż do rozpuszczenia czekolady (nie gotować).
Odstawić do ostygnięcia, dodać masło utarte z cukrem pudrem.
Gotową masę włożyć do lodówki, aby się dobrze schłodziła.
Formować kulki, do środka wkładać migdał, na koniec obtaczać w kokosie.
- BOG&JOHNYV
- ASSISTANCE
- Posty: 819
- Wiek: 58
- Rejestracja: środa, 1 maja 2013, 21:54
- Skąd jesteś: KRAKÓW
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: M/T
- Napęd: 4 WD
- Rok: 2004
- Kolor: srebrny
- Przebieg (km.): 178000
- Inny Samochód: Ford Mondeo II
- Been thanked: 1 time
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Jest on robiony w termomixie. Jako, ze nie posiadam zrobiła mi go koleżanka. Ale podaje
LIKIER Z KUKUŁEK – THERMOMIX
• 300 dag cukierków KUKUŁKI
• 250 g wódki
• 250 g mleka skondensowanego (niesłodzonego)
• 5 żółtek
Kukułki miksujemy na proszek, dodajemy żółtka i mleko. Gotujemy 10 minut w temperaturze 65 stopni. 5 minut przed końcem wlewamy wódkę.
LIKIER Z KUKUŁEK – THERMOMIX
• 300 dag cukierków KUKUŁKI
• 250 g wódki
• 250 g mleka skondensowanego (niesłodzonego)
• 5 żółtek
Kukułki miksujemy na proszek, dodajemy żółtka i mleko. Gotujemy 10 minut w temperaturze 65 stopni. 5 minut przed końcem wlewamy wódkę.
- Joanka
- możesz mi ufać
- Posty: 1137
- Rejestracja: wtorek, 7 czerwca 2011, 21:32
- Skąd jesteś: Warszawa
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2005
- Kolor: złoty
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
BOG&JOHNYV przyjmij gratulacje za zdobycie I miejsca w naszym Konkursie Kulinarnym
Jak już powiedziałam, największym powodzeniem cieszyły się "potrawy" wysokoprocentowe
... a najlepsze z nich to Rafaello i Kukułka Bogusi
Jak już powiedziałam, największym powodzeniem cieszyły się "potrawy" wysokoprocentowe
... a najlepsze z nich to Rafaello i Kukułka Bogusi
Joanka
-
- ASSISTANCE
- Posty: 2447
- Wiek: 46
- Rejestracja: piątek, 17 lutego 2012, 09:03
- Skąd jesteś: Czę100chowa
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: M/T
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2005
- Kolor: srebrny/grafitowy
- Przebieg (km.): 219000
- Inny Samochód: SHILTON
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Dziewczyny to Wy takie "Łańcuckie Specjały" degustowałyście a ja się musiałem męczyć z piwem
Toż każdy wie, że piwo jest niedobre bo jest zimne i gorzkie....
Toż każdy wie, że piwo jest niedobre bo jest zimne i gorzkie....
KIA SORENTO SHILTON N°532
2.5 CRDi (140KM) + USEL
Lift 2 - przód +42mm, tył +40mm
Ściśle przestrzegam diety: wino, śpiew i kobiety...
2.5 CRDi (140KM) + USEL
Lift 2 - przód +42mm, tył +40mm
Ściśle przestrzegam diety: wino, śpiew i kobiety...
- Joanka
- możesz mi ufać
- Posty: 1137
- Rejestracja: wtorek, 7 czerwca 2011, 21:32
- Skąd jesteś: Warszawa
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2005
- Kolor: złoty
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
ale Stella zachwalał to swoje Stellowe piwo, też Ci nie smakowało?Hessus pisze:Toż każdy wie, że piwo jest niedobre bo jest zimne i gorzkie....
Joanka
- BOG&JOHNYV
- ASSISTANCE
- Posty: 819
- Wiek: 58
- Rejestracja: środa, 1 maja 2013, 21:54
- Skąd jesteś: KRAKÓW
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: M/T
- Napęd: 4 WD
- Rok: 2004
- Kolor: srebrny
- Przebieg (km.): 178000
- Inny Samochód: Ford Mondeo II
- Been thanked: 1 time
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Dziękuję Wam wszystkim za uznanie. Będzie to motywacją. Cóż były to babskie trunki ale niektórzy mężczyźni nie odmawiali
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
BOG&JOHNYV pisze:Dziękuję Wam wszystkim za uznanie. Będzie to motywacją. Cóż były to babskie trunki ale niektórzy mężczyźni nie odmawiali
Nie to że nie odmawiali, ale się wręcz dopominali!!! Oj mogłam sobie odlać troszkę malibu - było boskie
- Joanka
- możesz mi ufać
- Posty: 1137
- Rejestracja: wtorek, 7 czerwca 2011, 21:32
- Skąd jesteś: Warszawa
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2005
- Kolor: złoty
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Napiszmy jeszcze gwoli ścisłości, kto w ogóle brał udział w konkursie.
Pewnie nie wszystkiego próbowałam, a może też nie wszystko pamiętam ale postaram się je wypisać
BOG&JOHNYV - trunki Malibu i Kukułka oraz kulki kokosowe ze "wzmacniaczem smaku"
Orzeł - kiełbaska, kaszaneczka, trunek pigwowy
Admin - ogórki kwaszone (najbardziej smakowały córce Madejowej )
bogdanm - kremówki Wadowickie
Kto co jeszcze pamięta, albo kosztował, proszę dopisywać
Pewnie nie wszystkiego próbowałam, a może też nie wszystko pamiętam ale postaram się je wypisać
BOG&JOHNYV - trunki Malibu i Kukułka oraz kulki kokosowe ze "wzmacniaczem smaku"
Orzeł - kiełbaska, kaszaneczka, trunek pigwowy
Admin - ogórki kwaszone (najbardziej smakowały córce Madejowej )
bogdanm - kremówki Wadowickie
Kto co jeszcze pamięta, albo kosztował, proszę dopisywać
Joanka
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
Jaga pisze:Orzeł - jeszcze szarlotka i jabłka i soki z jabłek
I jeszcze chleb pieczony samodzielnie przez Anię chyba!!
- orzeł
- MODERATOR
- Posty: 1276
- Wiek: 58
- Rejestracja: środa, 23 stycznia 2013, 22:50
- Skąd jesteś: PIASECZNO
- Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
- Skrzynia: A/T
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2007
- Kolor: silver
- Inny Samochód: Hyundai Grandeur
- Twoje poprzednie Sorento: 3,5 V6 wersja USA
- Been thanked: 21 times
- Kontaktowanie:
Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE
orzeł kiełbasa,kaszaneczka,trunek pigwowy,smalczyk ze skwareczkami,ogórki kwaszone chleb z własnego wypieku i szarlotka teściowej nie wspominając o kartonie świeżo zrywanych jabłek i soku jabłkowym.
Udzielam się w bardzo ograniczonym zakresie.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 47 gości