Awaria silnika 2,5 crdi
Moderator: Moderator
-
- jestem
- Skąd jesteś: Olsztyn
- Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: Automatyczna
- Rok: 2008
- Kolor: Srebrny
- Przebieg (km.): 155000
- Kontaktowanie:
Awaria silnika 2,5 crdi
Jak w temacie zakupiona kia 2009 RM 2,5 170 KM. Niestety silnik wyzionął ducha. W okolicy brak mechaników znających się na Sorento i próbują kombinować, może to, może tamto. Podczas jazdy zapaliła się kontrolka oleju, silnik zgasł. Dojechał 200 m do domu. Po rozebraniu okazało się że smok od pompy olejowej całkowicie zapchany po wyczyszczeniu góra cały czas hałasuje i ciśnienie oleju tylko 2 bary. panewki dolne i korbowe zurzyte, opiłki metalu w oleju. Czego mogę się spodziewać dalej. Jestem przygotowany do remontu silnika. Może jakieś namiary na konkretnych mechaników. Woj Warmińsko-mazurskie ale może być też coś dalej bo już ręce opadają.
-
- awansowałem na
- Skąd jesteś: Suwałki
- Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: Manualna
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2007
- Kontaktowanie:
Re: Awaria silnika 2,5 crdi
2 bary to mało?
U mnie tyle mechanik stwierdził po bardzo podobnych objawach jak u Ciebie i mówił, że to lux wynik
U mnie tyle mechanik stwierdził po bardzo podobnych objawach jak u Ciebie i mówił, że to lux wynik
- tommy
- wiem wszystko
- Skąd jesteś: Węgorzewo
- Silnik: nie mam
- Skrzynia: nie mam
- Napęd: nie mam
- Rok: nie mam
- Inny Samochód: Jeep Cherokee KL
- Twoje poprzednie Sorento: Sorento I, 2,5 CRDi, Tiptronic.
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 15 times
- Kontaktowanie:
Re: Awaria silnika 2,5 crdi
Przy takich uszkodzeniach to raczej nowy silnik. Wystarczy tzw. słupek. To juz model powoli schodzacy z rynku i trudno o części.