AKTUALNOŚCI

Obrazek

Obrazek

montowanie haka

Wszystko, co związane z układem elektrycznym

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
MadziaMGL
jestem
jestem
Posty: 1
Rejestracja: sobota, 14 maja 2011, 20:27
Skąd jesteś: krynica
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2006
Kolor: srebrny
Kontaktowanie:

montowanie haka

#1 Postautor: MadziaMGL » niedziela, 22 maja 2011, 14:01

czy jak montowaliscie hak, to potzrebny był moduł do gniazda przyczepy ??? chodzi mi do modelu sorenta z 06 przed liftingiem : )
Ostatnio zmieniony niedziela, 22 maja 2011, 14:44 przez MadziaMGL, łącznie zmieniany 3 razy.

kwintolp21
wiem wszystko
wiem wszystko
Posty: 1741
Rejestracja: niedziela, 21 marca 2010, 12:04
Skąd jesteś: Europa
Rok: nie dotyczy
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: montowanie haka

#2 Postautor: kwintolp21 » niedziela, 22 maja 2011, 18:54

Regulamin pkt. 1!
Opcja szukaj na forum jest również film!

Szelma
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 75
Wiek: 37
Rejestracja: środa, 14 lutego 2018, 21:48
Skąd jesteś: Myślenice/Rzeszow
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2006
Inny Samochód: Ford Mondeo
Kontaktowanie:

Re: montowanie haka

#3 Postautor: Szelma » wtorek, 13 sierpnia 2019, 11:21

Mam pytanie -gdzie w Sorento1 znajduje się fabryczny moduł od gniazda przy haku?

Awatar użytkownika
alien125
Jestem
Jestem
Posty: 739
Wiek: 31
Rejestracja: poniedziałek, 23 października 2017, 09:19
Skąd jesteś: 53.497,18.411
Silnik: 3.5 V6 (195KM)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Przebieg (km.): 180000
Has thanked: 11 times
Been thanked: 25 times
Kontaktowanie:

Re: montowanie haka

#4 Postautor: alien125 » wtorek, 13 sierpnia 2019, 12:19

W przedlifcie jest(jeśli jest) przykręcony do ramy z tyłu po prawej stronie. W polifcie nie wiem.
Dziwny jesteś mówili. W sumie mieli rację.

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6281
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 224400
Has thanked: 152 times
Been thanked: 116 times
Kontaktowanie:

Re: montowanie haka

#5 Postautor: Marek » wtorek, 13 sierpnia 2019, 12:27

Czy nie jest to sama wtyczka instalacji ?

Szelma
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 75
Wiek: 37
Rejestracja: środa, 14 lutego 2018, 21:48
Skąd jesteś: Myślenice/Rzeszow
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2006
Inny Samochód: Ford Mondeo
Kontaktowanie:

Re: montowanie haka

#6 Postautor: Szelma » wtorek, 13 sierpnia 2019, 13:44

Hm... w takim razie muszę szukać dalej. Kabel u mnie wchodzi w podłogę pod bagażnikiem . Problem jest w tym że nie ma żadnych świateł w gnieździe, tylko masa jest. I czytając forum myślałem o module właśnie.

diodalodz
Jestem
Jestem
Posty: 778
Rejestracja: środa, 1 listopada 2017, 18:35
Skąd jesteś: Łódź
Silnik: 3.3 V6 (248KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: srebrny
Przebieg (km.): 155000
Inny Samochód: Opirus
Has thanked: 9 times
Been thanked: 38 times
Kontaktowanie:

Re: montowanie haka

#7 Postautor: diodalodz » wtorek, 13 sierpnia 2019, 17:10

w polifcie jest za boczkiem bagażnika. Z tego co pamiętam to w lewym obok lampy.

Szelma
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 75
Wiek: 37
Rejestracja: środa, 14 lutego 2018, 21:48
Skąd jesteś: Myślenice/Rzeszow
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2006
Inny Samochód: Ford Mondeo
Kontaktowanie:

Re: montowanie haka

#8 Postautor: Szelma » wtorek, 13 sierpnia 2019, 17:14

Popatrze i dam znać. Póki co dziękuję za podpowiedzi :happy2:

To tak.. Za lewym boczkiem znalazłem moduł, ale jakiś polski mp2s. Na pinach we wtyczce do niego jest napięcie 'przychodzące' np. świateł,kierunkowskazów itd. Myślę moduł zepsuty. Ale jeszcze wpadło mi do głowy ,że przeca taki moduł musi dostawać zasilenie 12v w tym wypadku na dwóch pinach, a tego brak. Więc pomyślałem że może moduł jest ok,a problem z tym stałym prądem. Niestety przewód od którego dochodzi owo zasilenie znika gdzieś dalej w kabinie.. powinien być na nim bezpiecznik,ale gdzie co i jak :idn: . W skrzynce bezpieczników co prawda jest założony dodatkowy 15A, przepalony który wymieniłem i nic..A mam mocne podejrzenie ,że to do tego. Sprawdziłem - do gniazda tego bezpiecznika nie dochodzi prąd- i bądź tu mądry,eh.
Nie chce mi się rozbierać wszystkiego po kolei ,jutro wrzucę zasilenie modułu z gniazda zapalniczki w bagażniku, oczywiście wstawię bezpiecznik (chyba tak można??). Przypuszczam, że ktoś albo zakładał haka później, wykorzystał jakąś orginalną wiązkę (?), albo wymieniał fabryczny moduł(?) Albo było fabryczne 7 pinowe gniazdo bez modułu i dokładał ktoś to 13 pinowe i kombinował.. to stałe zasilenie nie jest na pewno fabryczne.


Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości