Programowanie pilota bez kompa

Wszystko, co związane z układem elektrycznym

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niki00
moja ranga
moja ranga
Posty: 130
Rejestracja: wtorek, 28 maja 2013, 10:06
Skąd jesteś: Legnica
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2004
Kolor: Srebrny
Przebieg (km.): 999999
Inny Samochód: radiowóz
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Kontaktowanie:

Programowanie pilota bez kompa

#1 Postautor: niki00 » wtorek, 30 czerwca 2020, 21:29

Krótki film mojego autorstwa o programowaniu pilota w Sorci 2,5 CRDI

https://youtu.be/8GDyhHU4g1c

Wady... jak zaprogramuję drugiego pilota to... pierwszy się rozprogramowywuje. Ktoś coś?
Ps, drugi filmij (w zasadzie część I) to prosta naprawa pilota:
https://youtu.be/TkzlUWuEeWE

Szelma
To ja
To ja
Posty: 333
Wiek: 41
Rejestracja: środa, 14 lutego 2018, 21:48
Skąd jesteś: Myślenice/Rzeszow
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Inny Samochód: Ford Mondeo
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota bez kompa

#2 Postautor: Szelma » wtorek, 30 czerwca 2020, 21:38

Jeden po drugim "wciskasz" w miarę szybko.

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 11427
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 268000
Has thanked: 256 times
Been thanked: 354 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota bez kompa

#3 Postautor: Marek » wtorek, 30 czerwca 2020, 21:42

To jest dokładnie opisane, wystarczy poszukać. :) Zapomniałem wstawić. :) viewtopic.php?f=28&t=2325&hilit=programowanie+pilot%C3%B3w

bllis
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 59
Rejestracja: czwartek, 27 marca 2014, 19:42
Skąd jesteś: KARTUZY
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Przebieg (km.): 200000
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota bez kompa

#4 Postautor: bllis » poniedziałek, 15 kwietnia 2024, 22:28

Cześć. Z ciekawości pin 6 to który to pin?
U mnie wygląda to tak
Załączniki
20240411_184843.jpg
Gniazdo diagnostyczne w komorze silnika

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 11427
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 268000
Has thanked: 256 times
Been thanked: 354 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota bez kompa

#5 Postautor: Marek » poniedziałek, 15 kwietnia 2024, 23:27

U ciebie nie zadziała masz po liftowy . Brak końcówki w gnieździe.

Awatar użytkownika
ice-przemek
wiem wszystko
wiem wszystko
Posty: 1741
Wiek: 40
Rejestracja: niedziela, 6 września 2015, 08:52
Skąd jesteś: Konin
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: RWD
Rok: 2008
Kolor: EB
Przebieg (km.): 140
Inny Samochód: brak
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota bez kompa

#6 Postautor: ice-przemek » wtorek, 23 kwietnia 2024, 18:47

u mnie tydzień temu przestał działać jeden z pilotów, po rozebraniu niedziałającego i dobrego pilota pod lupą okazało się że w niedziałającym pilocie spalił się opornik wielkości 0,5 mm . Zamówiłem z alliexpres o takich samych numerach PLNBONTEC-T011 jaki jest na dobrym kluczu z takim właśnie numerem.też mam polifta .czyli nie da się zaprogramować w ten sposób podany. trzeba podpiąć pod komputer w serwisie?


Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości