kontrolka ESP OFF zaświeca się w czasie jazdy
Moderator: Moderator
- Ramses
- jestem
- Skąd jesteś: Sosnowiec
- Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: AWD
- Rok: 2008
- Kolor: Czarny
- Przebieg (km.): 220000
- Kontaktowanie:
Re: kontrolka ESP OFF zaświeca się w czasie jazdy
Zgada się. Potwierdziłem tylko, że ta akcja jest nadal.

- kravietz81
- moja ranga
- Skąd jesteś: Kraków
- Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
- Silnik: 3.3 V6 (248KM)
- Skrzynia: Automatyczna
- Napęd: 4 WD
- Rok: 2007
- Kolor: Srebrny Metalik
- Przebieg (km.): 173000
- Inny Samochód: Citroen Saxo
- Has thanked: 17 times
- Kontaktowanie:
Re: kontrolka ESP OFF zaświeca się w czasie jazdy
Ramses pisze:Potwierdzam, że akcja serwisowa z wymianą skrzynki bezpieczników nadal jest - w poniedziałek byłem w KIA Katowice na wymianie(mniej jak 1h).
Ale także mam problem z ESP OFF. Mam auto 1,5 miesiąca i po ok 1 tyg. zaświeciła się, potem zgasła na jeden dzień i teraz świeci non stop. Sprawdziłem kostki - nic nie dało. Nie pamiętam nr błędu, ale podobno wskazał na "nastawnik napędów".
Aktualnie poszukuję jakiegoś elektromechanika z okolic Sosnowca, by zajął się tym problemem.
Mam jeszcze kilka innych problemów z czołgiem, ale mam nadzieję po kolei je usuwać.
U mnie padł czujnik ABSu i to w najgorszym momencie, rok temu w lutym, jak przez dzień padał marznący deszcz i po zmierzchu zaczął łapać przymrozek. Mam wersję z ręcznie dopinaną przednią osią. Zorientowałem się jak ruszyłem spod świateł i mi zaczęło dupą zamiatać tak bardzo, że nie opanowałem i ze 2x tyłem do kierunku jazdy jechałem. Okazało się, że ESP się wyłącza jak padnie czujnik ABS również na przedniej osi... Może to jest kierunek w twoim przypadku?
Pozdrawiam wszystkich!!